ostale knjige
u izdanju FPA


N O V O !!! PROJEKTUJEMO
ZA VAS
170 aromatičnih, začinskih i lekovitih neotrovnih biljaka, predstavljenih crtežom i slikama, botaničkim opisom, sa kalendarom sakuplanja.
CENA 400 din + ptt
NARUDŽBENICA
U S K O R O :
Edicija knjiga koje će vas približiti prirodi, upoznati vas sa svetom biljaka i pomoći vam da svoj život učinite lepšim i zdravijim.AROMATIČNE I LEKOVITE BILJKE
- u lečenju, u kuhinji, u kozmetici -
- uzgoj, sakupljanje, čuvanje i upotreba -

U ovoj knjizi je opisano i sa fotografijama u boji predstavljeno više od 100 vrsta aromatičnih, lekovitih i začinskih biljaka.

Korisna osnova za svakog ko namerava da se profesionalno bavi uzgojem aromatičnih biljaka. Priručnik za berače. Prava literatura za amatere i hobiste koji žele da svoj vrt, balkon ili makar saksije na kuhinjskom prozoru obogate aromatičnim biljkama.

Uz svaku vrstu recept za pravilno pripremanje lekovitog napitka, veliki broj kulinarskih recepata, kozmetički preparati.


PREUZMITE BESPLATNO E-IZDANJE


Poslednjih godina u svetu je trend povratak prirodi, prirodnoj ishrani, lečenju, prirodnom životu. Naravno, uvek se polazi od zdrave ishrane, kao preduslova za zdrav život, a zatim slede lekovi iz prirode, boravak u prirodi, uređenje vrtova koji podražavaju prirodu... Čak se i zvanična medicina sve više oslanja na lekovite biljke, kao pomoćna sredstva u lečenju čak i najtežih bolesti, a za lakše i jedina. Dobro je poznata poslovica “Bolje sprečiti, nego lečiti”, a upravo to postiže se zdravim načinom života. Tu su od velike pomoći aromatične i začinske biljke. Osim što svakodnevnu ishranu obogaćuju različitim ukusima, obogaćuju je i brojnim lekovitim sastojcima (vitaminima, eteričnim uljima, alkaloidima, mineralima...). Mnoge začinske biljke su istovremeno i lekovite, pa je to razlog zašto smo ih svrstali u jednu knjigu.

Sve ove biljke, naravno, možete nabaviti i u apotekama. Međutim šetnja u prirodi i sakupljanje biljaka svakako će imati dodatne pozitivne efekte na psiho-fizičko stanje vašeg organizma. A tu je i uzgoj. Aromatično i lekovito bilje može se gajiti kao bilo koja druga kultura, sa ne malim finansijskim efektima, ali se može gajiti i u vrtovtovima, na balkonima, ili u saksijama na prozoru, kao ukras, začin, lek...

Upravo ovi mnogobrojni aspekti naveli su nas da u našu ediciju “Živeti sa prirodom” uvrstimo i ovu kategoriju biljaka, ovoga puta daleko opširnije nego u prvoj knjizi “Cvetnice i aromatične biljke u vašem vrtu”. U ovoj knjizi očekuje vas preko 100 vrsta aromatičnih i lekovitih biljaka, mnoštvo saveta za njihovo sakupljanje, uzgoj ili plantažiranje, ali i mnogo više. Očekuje vas niz saveta za upotrebu, brojne recepture za lekovite čajeve, ali i recepti za različita jela i napitke neobičnih ukusa, kojima osnovu predstavljaju upravo ove biljke.

Nadamo se da ćete uz ovu knjigu uživati bar onoliko koliko ste uživali uz predhodne. Ova knjiga upravo je i zamišljena kao podsticaj i osnova koja će vam otvoriti vrata u magični svet lekovitih i aromatičnih biljaka.


PREUZMITE BESPLATNO E-IZDANJE

VIŠE O EDICIJI


pocetna strana --- početna strana --- home page ---
--- design --- theatre --- photo-galery --- music production ---
--- festival čaja --- word music & art festival ---
--- pejzažna arhitektura ---

--- e-mail: filmpublikart@yahoo.com ---
--- design by: FPA ---