ostale knjige
u izdanju FPA


N O V O !!! PROJEKTUJEMO
ZA VAS
170 aromatičnih, začinskih i lekovitih neotrovnih biljaka, predstavljenih crtežom i slikama, botaničkim opisom, sa kalendarom sakuplanja.
CENA 500 din + ptt
NARUDŽBENICA
U S K O R O :
Edicija knjiga koje će vas približiti prirodi, upoznati vas sa svetom biljaka i pomoći vam da svoj život učinite lepšim i zdravijim.CVETNICE I AROMATIČNE BILJKE U VAŠEM VRTU
... ili džepna bašta...

U ovoj knjizi je opisano i sa preko 300 fotografija predstavljeno oko 250 biljnih vrsta i mnogobrojnih njihovih sorti i varijeteta sezonskog cveća, trajnica, ukrasnih trava, lukovica i aromatičnih biljaka. Dati su saveti za sadnju, održavanje i kombinovanje sa drugim vrstama u cvetnjake i druge ukrasne vrtne forme. Posebna zaslužena pažnja poklonjena je ružama, njihovoj sadnji, nezi, orezivanju, zimskoj zaštiti...


Naručite svoj primerak ove jedinstvene knjige
po ceni od samo 500 din + ptt troškovi
N A R U D Ž B E N I C A

Cvetnice - kategorija biljaka koja svakom, čak i najmanjem vrtu daje živost i punoću. Nezamenljivi elementi svake zelene površine. Prisutne svuda, od travnjaka u velikim parkovima, do sandučića na prozorima. Svojim šarenilom oblika i boja, kako cvetova, tako i listova, ne samo da oplemenjuju prostor, već i uveseljavaju posmatrača, delujući opuštajuće i razgaljujuće.

Osim toga, zaljubljenicima u vrtlarski zanat pretstavljaju neiscrpan izvor ideja za nove poduhvate. Do te mere da različite cvetne vrste iskusni vrtlar može koristiti onako kako slikar koristi boje - za stvaranje pravih slika na travnjaku, ili čak cvetnih figura.

Sve su to razlozi zbog kojih cvetnicama treba posvetitiposebnu pažnju, kao i specifičnost njihove nege i održavanja. Namera mi je da ovde predstavim šareni svet cvetnih vrsta, potrebe i način održavanja pojedinih vrsta, kao i neke zakonitosti pri njihovoj upotrebi na zelenim površinama.

Uz cvetnice ću predstaviti još jednu veoma zanimljivu i u poslednje vreme sve popularniju kategoriju zelenila - aromatične biljke, vrste koje, osim upotrebne vrednosti u domaćinstvu mogu imati i izuzetne dekorativne vrednosti, bilo da se gaje u posudama na prozorima ili balkonima, u vrtu, u kombinaciji sa drugim biljnim vrstama, ili u okviru posebnog kutka u okviru vrta, tako zvanom AROMATIČNOM ili ZAČINSKOM VRTU.

Nadam se da ćete, listajući ovu knjigu, uživati u šarenilu slika koje prate svaki opis vrste, saznati nešto novo, ali i primeniti nešto od svega toga u svom okruženju i time učiniti svoj život kreativnijim i bogatijim za jedno novo iskustvo.

VIŠE O EDICIJINaručite svoj primerak ove jedinstvene knjige
po ceni od samo 500 din + ptt troškovi
N A R U D Ž B E N I C A
pocetna strana --- početna strana --- home page ---
--- design --- theatre --- photo-galery --- music production ---
--- festival čaja --- word music & art festival ---
--- pejzažna arhitektura ---

--- e-mail: filmpublikart@yahoo.com ---
--- design by: FPA ---